Portofoliu evenimente

Portofoliu evenimente

SALUS header site 2024 mica
Conferințele regionale „Conexiuni multidisciplinare și interacțiuni în Medicina Internă” reprezintă un concept nou, ce pune accent pe importanța colaborării interdisciplinare în diagnosticul și tratamentul diferitelor patologii din domeniul medicinei interne. Sunt organizate sub egida Uniunii Medicale Balcanice și sunt coordonate științific de către Prof. Univ. Dr. Camelia Diaconu.
Pacienții necesită o abordare holistică și multidisciplinară, având în vedere numărul crescut de comorbidități pe care le asociază. Conferințele regionale „Conexiuni multidisciplinare și interacțiuni în Medicina Internă” au ca scop aducerea în atenția lumii medicale importanța colaborării multidisciplinare pentru managementul diagnostic și terapeutic optim al pacientului.
În sistemele actuale de sănătate, complexe și adesea fragmentate, pacientul ajunge să se adreseze unui număr mare de specialiști având nevoie de un integrator sau conector al diverselor diagnostice și scheme terapeutice, care este medicul internist.
Evenimente creditate EMC de către Colegiul Medicilor din România.
Calendar 2024
  • București - 14 Februarie
  • Timișoara - 14 Martie
  • Constanța - 28 Martie
  • Târgu Mureș - 11 Aprilie
  • Bacău - 25 Aprilie
  • Craiova - 15 Mai
  • Iași - 24 Septembrie
  • Cluj Napoca - 10 Octombrie
  • Sibiu - 23 Octombrie
  • Arad - 14 Noiembrie
PREVENTIE header site 2024
Conferințele regionale “Prevenție 360 - Conexiuni și interacțiuni medicamentoase în practica farmaceutică curentă” se vor desfășura în format FIZIC, și reprezinta un eveniment itinerant, rezultatul unui parteneriat între Societatea de Științe Farmaceutice din România și Salus Media, unicul organizator logistic al acesteia.
Fiind nevoie de o adaptare permanentă la nevoile moderne din partea farmaciștilor, și la însușirea/adoptarea unor modalități cât mai interactive și mai interesante pentru auditoriu, ne propunem ca, printr-un program științific de actualitate, sesiunile să fie o platformă educațională valoroasă pentru participanții noștri, farmaciști și asistenți de farmacie cu experiență practică în domeniu, lideri de opinie și cercetători.
Tematica prezentărilor va fi una adresată farmacistului, centrată pe activitatea practică a acestuia, aducând în prim plan diverse patologii de interes în contextul sanitar actual și nu numai.
Evenimentul este creditat cu 8 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România.Nu se percepe taxa de participare!
Calendar 2024
  • București - 14 Februarie
  • Timișoara - 14 Martie
  • Constanța - 28 Martie
  • Târgu Mureș - 11 Aprilie
  • Bacău - 25 Aprilie
  • Craiova - 15 Mai
  • Iași - 25 Septembrie
  • Cluj Napoca - 9 Octombrie
  • Sibiu - 23 Octombrie
  • Arad - 14 Noiembrie
INFECTII 2024
Conferința cu tema "Infecțiile în 2024: prevenție, tratament, interdisciplinaritate", aduce în atenția dumneavoastră provocările și dificultățile întâmpinate de sistemele medicale din întreaga lume pe parcursul ultimilor ani au dovedit că bolile infecțioase au recăpătat un loc important în preocupările întregii comunități medicale, indiferent de specialitate. Conferința este coordonată de Prof. Univ. Dr. Victoria Aramă și Prof. Univ. Dr. Sorin Ștefan Aramă.
Timp de două zile, lideri de opinie și specialiști din domeniile boli infecțioase, epidemiologie, medicină de familie, hematologie-oncologie, pediatrie, reumatologie, medicină de laborator, obstetrică-ginecologie, pneumologie, gastroenterologie și hepatologie, se vor întâlni, pentru prezentări științifice și dezbateri asupra unor teme de mare actualitate.
radiologie 2024
Un eveniment dedicat explorării impactului crucial pe care radiologia intervențională îl are în tratamentul comorbidităților asociate pacienților cu afecțiuni cardiace. Seminarul nostru online, intitulat "Integrarea Radiologiei Intervenționale în Tratamentul Comorbidităților Pacienților Cardiaci", se va concentra pe abordarea interdisciplinara a îngrijirii pacientului cardiac.
reckitt
AUTOINGRIJIREA este mai mult decât grijă de sine, este un gest nobil față de noi și față de ceilalți. Reprezintă printre altele, ințelegerea și recunoașterea durerii, ascultarea simptomelor dar în egală masură presupune susținere, educație și îndrumare.
Un eveniment dedicat medicilor, în cadrul căruia vom explora împreună modalități de a promova autoîngrijirea și de a sprijini pacienții în gestionarea sănătății lor.
Evenimentul este creditat cu EMC de către Colegiul Medicilor din România.
cfnp 2024
Ediția a VI-a a Conferinței Naționale de Fitoterapie Practicș și Nutraceutice este organizată de Asociația de Fitofarmacologie Practică sub egida Universității de Medicină și Farmacie " Grigore T. Popa" Iași și a Colegiului Farmaciștilor din România.
Reuniunea își propune sǎ aducǎ în atenția specialiștilor din domeniul sǎnǎtǎții, medici și farmaciști, cele mai noi informații științifice, cele mai actuale dezbateri care au în prim plan extractele vegetale, vitaminele și mineralele ca propuneri terapeutice.
Lucrǎm pentru a depǎși barierele, pentru a construi punți de colaborare care sǎ asigure progresul medico-farmaceutic. Terapiile actuale înglobeazǎ cunoștințe și posibilitǎți multiple care se adreseazǎ semenilor noștri, atât pacienți cât și persoane ce doresc sǎ-și mențină un standard ridicat al sǎnǎtǎții în condițiile specifice secolului XXI.
Suntem nerǎbdǎtori sǎ descoperim împreunǎ noile propuneri terapeutice și nutriționale pe care industria le pune la dispoziția pacienților și a specialiștilor în sǎnǎtate.
Evenimentul este creditat cu 12 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România și cu 30 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România.
Header newsletter conferinta actualitati 2
Conferința cu participare internațională "Actualități Terapeutice - 2024", va fi organizată de un grup de coordonatori format din: Conf. Univ. Dr. Florian Berghea, Conf. Univ. Dr. Alina Popp, Conf. Univ. Dr. Claudia Toma și Conf. Univ. Dr. Camelia Bergea.
Această conferință este concepută să răspundă nevoilor de informare actualizată ale medicilor care se confruntă cu patologii din arii variate: cardiologie, reumatologie, pneumologie, medicină internă, alergologie, pediatrie, gastroenterologie sau medicină de familie.
gilead
Evenimentele științifice "Progres incontestabil în managementul hepatitelor virale - HVC, HVB si HVD" - CONEXIUNE PERFECTĂ ÎNTRE TEORIE ŞI PRACTICĂ, reprezintă o serie de evenimente desfășurate la nivel național prin intermediul cǎrora organizatorul dorește sǎ evidențieze importanța colaborǎrii dintre medicii de familie și medicii specialiști, în creșterea performanței screening-ului și a dignosticǎrii hepatitelor virale.
Conferința creditate EMC de către Colegiul Medicilor din România.
Calendar evenimente
  • Iași - 29 Martie
  • București - 19 Aprilie
alergii
Alergiile alimentare la copil reprezintă o problemă complexă cu fațete multiple ce solicită colaborarea între medici de diverse specialități: alergologie, pediatrie, medicină de familie, dermatologie, gastroenterologie și nu numai. Experiența ne-a învățat că fiecare copil vine cu particularitățile lui și abordarea clinică trebuie ajustată cu grijă.
În cadrul acestei conferințe Conf. Univ. Dr. Camelia Berghea aduce laolaltă specialiști cu expertiză amplă în domeniu oferind oportunitatea de a fluidiza dialogul interdisciplinar, dialog la care sperăm să luați parte și dumneavoastră.
radiologie 2023
Evenimentul pune accent pe importanța unei colaborări interdisciplinare în cadrul radiologiei intervenționale prin promovarea unor tehnici minim invazive de care ar putea beneficia pacienții medicilor de medicină generală în tratarea diferitelor afecțiuni medicale.
Radiologia intervențională este folosită într-o gamă largă de domenii medicale, de la tratamentul afecțiunilor vasculare, cum ar fi anevrisme și stenoze arteriale, până la gestionarea durerii cronice, tratarea tumorilor, embolizarea fibromului uterin, tratarea herniilor de disc, și multe altele. Această abordare oferă multiple beneficii, inclusiv recuperare mai rapidă, riscuri mai mici, spitalizare mai scurtă și evitarea unor proceduri mai invazive.
Vă invităm să descoperiți ce poate face radiologia intervențională în câteva afecțiuni extrem de frecvente, cu care vă întâlniți zilnic și care crează multă suferință pacinetului: problemele de coloană, fibromul uterin, adenomul de prostată, durerile de genunchi și sold, trombozele venoase, tinitusul.
Conferința este creditată cu 6 puncte EMC de către CMR conform adresei cu nr. 8804/13.11.2023.
ANUNT CNFR 2023

Congresul Național de Farmacie – Editia a XIX-a

Societatea de Științe Farmaceutice din România, în colaborare cu Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a avut plăcerea de a organiza cea de-a XIX-a ediție a Congresului Național de Farmacie din România, desfășurată la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, între 27 și 29 septembrie 2023.

În ultimii ani, Societatea de Științe Farmaceutice din România și-a concentrat eforturile pe stabilirea unui obiectiv strategic de a crea și livra conținut de înaltă calitate, adaptat la avansurile tehnologice și digitale, pentru a face față provocărilor actuale.

În această direcție, Congresul Național de Farmacie s-a axat pe tema centrală „Farmacia azi: de la tradiție la interdisciplinaritate și inteligență artificială”, având scopul de a explora problemele actuale din terapia modernă, inclusiv noile patologii și abordările de tratament personalizate. Evenimentul a reprezentat o oportunitate unică pentru actualizarea profesională, favorizând compararea constructivă și eficientă a ideilor și experiențelor originale, esențiale pentru a răspunde provocărilor continue legate de sustenabilitate.

Programul celei de-a XIX-a ediții a inclus un mix variat de subiecte esențiale, workshop-uri, dezbateri și prezentări științifice. După trei ani de pandemie, am avut ocazia de a ne reîntâlni fizic și de a explora cum putem utiliza noile instrumente pentru a aborda provocările actuale ale asistenței medicale, precum creșterea prevalenței bolilor cronice, noi posibilități de tratament pentru pacienți critici, rezistența la antimicrobiene și amenințările virale emergente.

Suntem recunoscători că ați împărtășit scopul educațional al Congresului și apreciem participarea dumneavoastră numeroasă la lucrările științifice. Ne mândrim cu succesul evenimentului nostru, creat pentru a oferi un spațiu propice învățării, dezvoltării și schimbului de experiențe. Capacitatea noastră de a facilita networking-ul și interacțiunea între participanți, conferențiari și reprezentanți ai industriei farmaceutice a fost esențială în realizarea acestui eveniment.

cfnp 2023
Cea de-a cincea ediție a Conferinței de Fitoterapie Practică 2023 va avea loc la Iași, la hotelul Internațional, în perioada 11-12 mai 2023.
Reuniunea își propune să aducă în atenția dumneavoastră, specialiști din domeniul sănătății, medici și farmaciști, cele mai noi informații științifice, cele mai actuale dezbateri care au în prim plan extractele vegetale, vitaminele și mineralele ca propuneri terapeutice și nutriționale pe care industria le pune la dispoziția specialiștilor în sănătate, dar și a pacienților.
Conferința se va desfășura cu o succesiune de intervenții calificate ale invitaților, specialiști în domeniu, cu care vom face schimb de cunoștințe și de standarde științifice, punând accentul pe cele mai noi tendințe în practica clinică și farmaceutică curentă, integrând fitoterpia clinică cu utilizarea de vitamine și minerale, în acord cu progresul științific din cercetarea și tehnologia modernă. În această perspectivă, vor fi prezentate și noi propuneri terapeutice și nutriționale, dezvoltate conform standardelor actuale și prin care se urmărește menținerea sau îmbunătățirea continuă a stării de sănătate a pacienților.
REUMATO 4
Webinarul "Provocările durerii" coordonat de Conf. Univ. Dr. Florian Berghea este de fapt un workshop focalizat pe temele durerii în cadrul câruia vor fi abordate probleme diferite de la concepte și încadrări noi la rolul evaluărilor imagistice sau la soluții terapeutice eficiente dar încă insuficient utilizate. Vor împărtăși din experiența lor specialiști încercați în luptele împotriva durerii ce vin din aria Reumatologiei, Medicinii Interne, Neurochirurgiei și Terapiei Intensive. În plus avem bucuria să putem oferi un curs condensat de capilaroscopie – noțiunile privind aparatura, tehnica, aspectele diagnostice vor fi completate cu evaluări practice pe subiecți sănătoși sau cu patologie relevantă.
Vă invit să luați parte la acest eveniment, un adevărat schimb de cunoaștere interdisciplinar, menit să crească competențele individuale în diagnosticul și tratamentul durerii fie că sunteți reumatolog, medic de familie sau internist.
Eveniment creditat de CMR cu 5 puncte EMC cf. adresei 3160/18.04.2023.
SALUS header site 2023 mica
Uniunea Medicală Balcanică organizatorul științific al conferinței cu titlul “Interdisciplinaritatea - cheia succesului în managementul personalizat al pacientului” aduce în atenția medicilor și asistenților medicali importanța comunicării între disciplinele medicale.
Anul 2023 se preconizează a fi un nou început din punct de vedere sanitar la nivel global. După o lungă perioadă în care ne-am confruntat cu o pandemie devastatoare și am invățat cum să conviețuim cu ea, au ieșit la iveală multe sincope în sistemul sanitar românesc și numai. De aceea, subiectul propus dezbaterii, credem ca este unul de actualitate și de maxim interes în managementul pacienților noștrii.
Subiectele mai sus propuse vor fi vor fi dezbătute de personalități de renume din domeniul medical, coordonate de către Prof. Dr. Victoria ARAMĂ, medic primar Boli Infecțioase, I.N.B.I. „Matei Balș" București și Prof. Dr. Sorin ARAMĂ, medic primar medicină internă, Disciplina de Fiziopatologie și Imunologie, UMF “Carol Davila” București și Conf. Dr. Camelia Diaconu, Medic Primar Cardiologie și Medicină Internă, Clinica de Medicină Internă, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București.
Evenimente creditate EMC de catre Colegiul Medicilor din România.
Calendar 2023
  • București - 9 Februarie
  • Iași - 2 Martie
  • Timișoara - 9 Martie
  • Constanța - 30 Martie
  • Târgu Mureș - 27 Aprilie
  • Craiova - 25 Mai
  • Cluj - 19 Octombrie
  • Ploiești - 26 Octombrie
  • Sibiu - 02 Noiembrie
  • Oradea - 23 Noiembrie
PREVENTIE header site 2023
Conferința cu titlul “Abordări multidisciplinare în practica farmaceutică curentă" este organizată de Societatea de Științe Farmaceutice din România împreună cu Facultățile de Farmacie din România și Colegiul Farmaciștilor din România.
Sperăm ca prin programul științific de actualitate să aducem în atenția dumneavoastră noile provocări și soluții din domeniul sanitar românesc. Subiecte precum prevenția, criza medicamentelor în sezonul virozelor, reticența privind vaccinarea împotriva gripei vor fi dezbătute de personalități de renume din domeniul farmaceutic local
Evenimente creditate cu 8 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România.
Calendar 2023
  • București - 08 Februarie
  • Iași - 01 Martie
  • Timișoara - 08 Martie
  • Constanța - 29 Martie
  • Târgu Mureș - 26 Aprilie
  • Craiova - 24 Mai
  • Ploiești - 25 Octombrie
  • Sibiu - 01 Noiembrie
  • Oradea - 22 Noiembrie
NAMAXIR
Simpozionul este organizat de către compania MagnaPharm, va fi conferențiat de către Dr. Brandușa Petruțescu, medic primar Dermatologie, Alergologie și Imunologie Clinica și este dedicat medicilor dermatologi.
magnapharm redimensionat
__Teva
SALUS header site 2022 mica
Videoconferințe regionale organizate cu sprijinul Colegiului Medicilor local, având ca temă principală “Managementul pacientului cu boli cronice - în timpul și după pandemia COVID-19”.
Anul 2022 se preconizează a fi unul ce aduce cu sine sfârșitul pandemiei, dar și o situație critică a sistemului sanitar românesc, cu personal medical epuizat, dezamăgit de opinia publică în ciuda eforturilor colosale depuse, cu pacienți cu sechele fizice și psihice ce necesită îngrijire pe termen lung, personalizată și multidisciplinară, adaptată noii realități pe care o trăim. Există oare luminița de la capătul tunelului? Campania de vaccinare este o soluție, iar implicarea medicilor este esențială, atât în combaterea pandemiei, cât și în managementul pacienților cronici și nu numai, care în contextul pandemic din ultimii doi ani au avut de suferit.
Astfel, subiectele propuse, legate de sănătatea în anul 2022, vor fi dezbătute de personalități de renume din domeniul medical, coordonate de către Prof. Dr. Victoria ARAMĂ, medic primar Boli Infecțioase, I.N.B.I. „ Matei Balș" București și Prof. Dr. Sorin ARAMĂ, medic primar medicină internă, Disciplina de Fiziopatologie și Imunologie, UMF “Carol Davila” București.
Evenimente creditate EMC de catre Colegiul Medicilor din România.
Calendar 2022
  • București - 23 Februarie
  • Iași - 10 Martie
  • Timișoara - 24 Martie
  • Oradea - 07 Aprilie
  • Constanța - 14 Aprilie
  • Sibiu - 05 Mai
  • Craiova - 26 Mai
  • Cluj - 06 Octombrie
  • Galați - 27 Octombrie
  • Arad - 03 Noiembrie
  • Târgu Mureș - 10 Noiembrie
  • Pitești - 24 Noiembrie
PREVENTIE header site 2022
Videoconferințe regionale organizate cu sprijinul Colegiului Farmaciștilor din România și al Societății de Științe Farmaceutice din România, având ca temă principala "Farmacia în dilema: cum sa gestionezi consumatorul „hibrid””.
Ne-am propus ca, printr-un program științific de actualitate, să dezvoltăm o platformă educațională valoroasă pentru participanții noștri, farmaciști și asistenți de farmacie, cu experiența practică în domeniu, lideri de opinie și cercetători.
Sperăm, astfel, ca manifestarea să constituie un bun prilej de informare și perfecționare, dar totodată, oportunitatea de a lua parte la un dialog dinamic, interdisciplinar, cu personalități de renume din domeniul farmaceutic.
Evenimente creditate cu 8 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România.
Calendar 2022
  • București - 24 Februarie
  • Timișoara - 11 Martie
  • Iași - 25 Martie
  • Constanța - 08 Aprilie
  • Oradea - 29 Aprilie
  • Sibiu - 06 Mai
  • Craiova - 27 Mai
  • Cluj Napoca - 07 Octombrie
  • Târgu Mureș - 11 Noiembrie
SALUS header site 2021 mica
Videoconferințe regionale organizate cu sprijinul Colegiului Medicilor local, având ca temă principală “Sănătatea în 2021 în contextul pandemiei generate de virusul SARS-Cov 2”.
Anul 2021 continuă cu soluții adaptate contextului epidemiologic actual, iar campania de vaccinare este în plină desfășurare. În aceste condiții speciale, videoconferințele Salus 360+5 aduce în atenția medicilor ultimele noutăti din domeniul medical, integrând cunoștințele profesionale cu cele informatice pentru a pune în aplicare toate regulile de combatere a răspândirii virusului.
Astfel, subiectele propuse, legate de sănătatea în anul 2021 și impactul SARS-CoV2 asupra sistemului medical, vor fi dezbătute de personalități de renume din domeniul medical, coordonate de către Prof. Dr. Victoria ARAMĂ, medic primar Boli Infecțioase, I.N.B.I. „ Matei Balș" București și Prof. Dr. Sorin ARAMĂ, medic primar medicină internă, Disciplina de Fiziopatologie și Imunologie, UMF “Carol Davila” București.
Evenimente creditate EMC de catre Colegiul Medicilor din România.
Calendar 2021
  • București - 25 Februarie
  • Timișoara - 11 Martie
  • Iași - 8 Aprilie
  • Constanța - 17 Iunie
  • Craiova - 24 Iunie
  • Cluj - 14 Octombrie
  • Arad - 21 Octombrie
  • Brașov - 03 Noiembrie
  • Târgu Mureș - 18 Noiembrie
  • Pitești - 25 Noiembrie
PREVENTIE header site 2021 mica
Videoconferințe regionale organizate cu sprijinul Colegiului Farmaciștilor din România și al Societății de Științe Farmaceutice din România, având ca temă principala “Prevenția în 2021”.
Ne-am propus ca, printr-un program științific de actualitate, să dezvoltăm o platformă educațională valoroasă pentru participanții noștri, farmaciști și asistenți de farmacie, cu experiența practică în domeniu, lideri de opinie și cercetători.
Sperăm, astfel, ca manifestarea să constituie un bun prilej de informare și perfecționare, dar totodată, oportunitatea de a lua parte la un dialog dinamic, interdisciplinar, cu personalități de renume din domeniul farmaceutic.
Evenimente creditate cu 8 credite EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România.
Calendar 2021
  • București - 24 Februarie
  • Timișoara - 10 Martie
  • Iași - 24 Martie
  • Constanța - 16 Iunie
  • Craiova - 23 Iunie
  • Cluj - 13 Octombrie
  • Arad - 20 Octombrie
  • Brașov - 03 Noiembrie
  • Târgu Mureș - 17 Noiembrie
  • Pitești - 25 Noiembrie

Acest site folosește cookie-uri. Utilizand site-ul esti de acord cu folosirea cookie-urilor, în conformitate cu politica noastra de utilizare a acestora. Afla mai multe!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close